Zuid West Banden introduceert innovatief luchtdrukwissel systeem in 1 box: Float Control

05 september 2024

Zuid West Banden lanceert met trots het nieuwe Float Control luchtdrukwissel systeem, in 1 compacte box. Dit systeem biedt een efficiënte oplossing voor de uitdagingen waarmee moderne landbouwbedrijven worden geconfronteerd, zoals bodemverdichting en stijgende brandstofkosten.

Het Float Control-systeem stelt boeren en loonwerkers in staat om de bandenspanning van hun machines eenvoudig aan te passen, afhankelijk van de ondergrond en omstandigheden. In het veld verlaagt het systeem de spanning voor optimale tractie en minimale bodemverdichting, terwijl het op de weg zorgt voor minder rolweerstand en brandstofbesparing. Het resultaat is een gezonder bodemleven, een verbeterde gewasopbrengst en een langere levensduur van de banden.

Float Control is compact en eenvoudig te installeren en kan bediend worden via Isobus of een extern scherm. Of het nu gaat om nieuwe landbouwmachines (OE) of reeds in gebruik zijnde modellen (aftermarket), Float Control biedt een passende oplossing voor elk machinepark.

Jaap Vollaard, Directeur van Zuid West Banden, licht toe: “De afgelopen 3 jaar hebben we veel kennis opgedaan op het gebied van luchtdrukwissel. Renaldo Troost (engineering) en Cornelis Kats (verkoop) hebben de wensen van onze klanten samengevoegd in dit nieuwe systeem. Met Float Control bieden we een toekomstgerichte oplossing voor de landbouwsector. Onze klanten kunnen niet alleen besparen op brandstof en onderhoudskosten, maar ook hun impact op de bodem minimaliseren. Dit draagt direct bij aan de duurzaamheid en efficiëntie van hun bedrijfsvoering.”

Float Control op ATH 2024

Float Control wordt gepresenteerd op Agrotechniek Holland 2024. Bezoek de gezamenlijke stand W05-2 op veld B van Zuid West Banden, Alliance en Heuver Banden en ontdek de mogelijkheden van Float Control voor uw bedrijf.

Meer weten?

Voor al uw vragen met betrekking tot Float Control kunt u contact opnemen via +31 (0)186 – 741740, info@floatcontrol.nl, of bezoek onze website op www.floatcontrol.nl.

Onze Float Control specialisten Cornelis Kats en Renaldo Troost helpen u graag verder.

Deel deze pagina