Zomerbanden bij Zuid West Banden

Banden wisselen doet u bij Zuid West Banden in Klaaswaal (Hoeksche Waard) of Noordwijkerhout (Bollenstreek).

Optimale service voor veilige kilometers, ook voor uw auto of bestelauto.

"Mensen veilig de weg op helpen"

Bij Zuid West banden vinden wij het belangrijk dat u veilig de weg op gaat. Veilige kilometers met goede banden. Welke banden geschikt zijn voor u, hangt volledig af van uw rijgedrag. Bij meer dan 20.000km per jaar adviseren wij u om ieder half jaar uw banden te wisselen. Dat wil zeggen: met de zomertijd rijdt u op zomerbanden en in de wintertijd rijdt u met winterbanden (en eveneens het makkelijkst om te onthouden).

Bij temperaturen boven de 7 graden is het raadzaam om zomerbanden te rijden.

Zomerbanden

Goed om te weten is dat vrijwel alle nieuwe auto’s standaard met zomerbanden worden opgeleverd. Die zomerbanden heeft u dus al onder uw auto zitten. Het enige wat u dan nog extra nodig heeft, is een set winterbanden die er in/rond oktober onder gezet kunnen worden. Wij bij Zuid West Banden zorgen voor de bandenwissel, kijken uw huidige banden na en bewaren ze in de opslag tot de nieuwe bandenwissel.

Koopt u een tweedehandsauto, dan is dat niet vanzelfsprekend. Het is dan ook mogelijk dat de oude eigenaar rijdt op all season banden. Ons advies is, bij de aanschaf van een tweedehandsauto, om altijd even langs een bandenspecialist te rijden voor een advies over de huidige banden.

Banden wisselen

Eerlijk is eerlijk, op winterbanden rijden in de zomer is op meerdere manieren zonde:

 • wegligging is niet ideaal;
 • hoger brandstofgebruik;
 • rijdt niet comfortabel.

Met zomerbanden rijden in de winter brengt nog meer risico’s met zich mee:

 • bij gladheid een langere remweg;
 • eerder kans op glijden;
 • geen controle over de auto.

Kortom, het is goed om op tijd de banden te wisselen. De beste tijd om de banden te wisselen is rond de ingang van de zomertijd of wintertijd. Heeft u een nieuwe auto midden in de winter gekocht, dan adviseren wij om zo snel mogelijk contact op te nemen met de bandenspecialist.

Regel uw all season, winter- en zomerbanden bij Zuid West Banden

Heeft u zich verdiept in het aanschaffen van nieuwe banden voor uw auto of zijn ze aan vervanging toe? Wij adviseren u graag over welke autoband het meest geschikt is. Daarnaast zorgen wij dat de banden onder uw auto worden gemonteerd met geavanceerde apparatuur zodat u veilig op pad kunt in ieder seizoen. Naast autobanden kunt u bij Zuid West Banden ook terecht voor lichtmetalen velgen van alle merken. Ook hebben we 3D Hunter uitlijnapparatuur en een Hunter balanceer machine om ieder onbalans probleem te verhelpen.

Merken zomerbanden

De zomerbanden in ons assortiment kunt u vinden in onze webshop.
Grote merken zijn o.a.:

 • Bridgestone
 • Continental
 • Dunlop
 • Michelin
 • Tyfoon
 • Toyo
 • Vredestein

Zomerbanden advies

Bij Zuid West Banden werken wij volgens de regels die in Europa gelden. De regels zijn per EU-land verschillend. Onze autobandenspecialisten weten exact welke banden geschikt zijn voor uw rijgedrag. De mate waarop u op de weg zit is van belang bij het advies van banden, net als de afstanden die u aflegt en in welke weersomstandigheden. Iedere bestuurder is uniek en banden zijn daarin eigenlijk ook uniek en afgestemd op het weggebruik. Goed advies is daarom van groot belang en onze specialisten helpen u daar graag bij!

Neem contact met ons op voor meer informatie of advies:
Klaaswaal: 0186-573300 Arie Krijgh
Noordwijkerhout: 0252-372377 Robert Groeneweg

ZWB-Arie-Krijgh

Arie Krijgh

Verkoop binnendienst auto, vrachtwagen
arie@zuidwestbanden.nl
0186 - 741 748

ZWB-Robert-Groeneweg

Robert Groeneweg

Werkplaatschef Noordwijkerhout
robert@zuidwestbanden.nl
0252 - 372 377

Zij adviseren u graag over welke band voor u het meest geschikt is voor uw auto of bestelwagen in combinatie met uw rijgedrag.