Winterbanden bij Zuid West Banden

Voor de bandenwissel gaat u naar Zuid West Banden in Klaaswaal (Hoeksche Waard) of Noordwijkerhout (Bollenstreek).

Optimale service voor veilige kilometers, ook voor uw auto of bestelauto.

"Mensen veilig de weg op helpen"

Op nieuwe auto’s worden zomerbanden gemonteerd, dit is (vaak) standaard. Rijdt u meer dan 20.000 kilometer per jaar, dan raden wij bij Zuid West Banden aan om tijdens de wintertijd gebruik te maken van winterbanden en tijdens de zomertijd van zomerbanden. Met winterbanden heeft uw auto, en u dus ook, meer grip op gladde wegen tijdens de koude dagen en in de zomer hebben met warmere temperaturen betere grip op de weg en een kortere remweg. Kortom, veilige kilometers.

Rijdt u minder dan 20.000km per jaar en niet in extreem koude weersomstandigheden, dan volstaan all season banden.

Winterbanden

Wanneer de wintertijd in gaat, is het verstandig om uw zomerbanden om te ruilen naar winterbanden (en andersom). Koude temperaturen zorgen ervoor dat u met winterbanden een betere wegligging heeft en ook dat bij gladheid uw auto fijner rijdt. Als VACO-bandenspecialist hebben wij als doel de verkeersveiligheid te vergroten.

Een winterband is extra veilig bij een temperatuur onder de 7 graden. Dat heeft te maken met twee factoren, de rubbersamenstelling van de band en de lamellen in de band.

Rubbersamenstelling

Door de complexe rubbersamenstelling in een winterband, blijft het rubber flexibel wat zorgt voor meer grip op de weg.

Lamellen

De lamellen in de winterband zijn kleine, maar zeer effectieve inkepingen in de profielblokken. Deze zorgen bij de winterband voor extra grip bij het optrekken en remmen. Als voorbeeld: als u met een auto met winterbanden 100km/u rijdt en remt op een nat wegdek, staat de auto 4 meter eerder stil dan eenzelfde auto op zomerbanden. Uiteraard is afstand houden op de weg nog steeds belangrijk, maar die 4 meter kan een groot verschil maken.

In Nederland komt de temperatuur in de winter aan het begin van de ochtend en het einde van de middag gemiddeld al onder de 7 graden. Met winterbanden tijdens de wintertijd komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en kunt u met een gerust hart gaan autorijden.

Bandenwissel

Met winterbanden gaat u twee keer per jaar naar Zuid West Banden voor de bandenwissel. Rond het moment van de wintertijd, monteert één van onze specialisten uw winterbanden onder uw auto. Als de klok weer omgaat naar zomertijd, komt u weer voor uw zomerbanden. U kunt ervoor kiezen uw banden bij Zuid West Banden op te slaan of u krijgt ze mee op zelf ergens op te slaan.

Tijdens de bandenwissel worden niet alleen uw banden gewisseld, maar ook wordt er gekeken naar de conditie van de banden, de wielen en de remmen. Uw banden worden ieder half jaar gecheckt op enkele punten die van invloed zijn op de verkeersveiligheid waardoor uw banden langer meegaan en het brandstofverbruik daalt. Uiteraard kunt u uw banden, wanneer ze in goede conditie zijn, opnieuw gebruiken zodra de winter- en zomertijd weer wisselt.

Merken winterbanden

De winterbanden in ons assortiment kunt u vinden in onze webshop.
Grote merken zijn o.a.:

  • Michelin
  • Tyfoon
  • Toyo
  • Vredestein

Regel uw all season, winter- en zomerbanden bij Zuid West Banden

Heeft u zich verdiept in het aanschaffen van nieuwe banden voor uw auto of zijn ze aan vervanging toe? Wij adviseren u graag over welke autoband het meest geschikt is. Daarnaast zorgen wij dat de banden onder uw auto worden gemonteerd met geavanceerde apparatuur zodat u veilig op pad kunt in ieder seizoen. Naast autobanden kunt u bij Zuid West Banden ook terecht voor lichtmetalen velgen van alle merken. Ook hebben we 3D Hunter uitlijnapparatuur en een Hunter balanceer machine om ieder onbalans probleem te verhelpen.

Winterbanden advies

Bij Zuid West Banden werken wij volgens de regels die in Europa gelden. De regels zijn per EU-land verschillend. In Duitsland zijn bijvoorbeeld winterbanden wettelijk verplicht in winterse omstandigheden. Onze autobandenspecialisten weten exact welke banden geschikt zijn voor uw rijgedrag. De mate waarop u op de weg zit is van belang bij het advies van banden, net als de afstanden die u aflegt en in welke weersomstandigheden. Iedere bestuurder is uniek en banden zijn daarin eigenlijk ook uniek en afgestemd op het weggebruik. Goed advies is daarom van groot belang en onze specialisten helpen u daar graag bij!

Neem contact met ons op voor meer informatie of advies:
Klaaswaal: 0186-573300 Arie Krijgh
Noordwijkerhout: 0252-372377 Robert Groeneweg

ZWB-Arie-Krijgh

Arie Krijgh

Verkoop binnendienst auto, vrachtwagen
arie@zuidwestbanden.nl
0186 - 741 748

ZWB-Robert-Groeneweg

Robert Groeneweg

Werkplaatschef Noordwijkerhout
robert@zuidwestbanden.nl
0252 - 372 377

Zij adviseren u graag over welke band voor u het meest geschikt is voor uw auto of bestelwagen!