Autobanden bij Zuid West Banden

Met een werkplaats in Klaaswaal (Hoeksche Waard) en in Noordwijkerhout (Bollenstreek).

Optimale service voor veilige kilometers, ook voor uw auto of bestelauto.

"Mensen veilig de weg op helpen"

Veilig de weg op, dat is wat wij willen. En veilig betekent voor ons: met banden de weg op die aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen. De autoband is een hoogwaardig product waar veel aandacht aan wordt besteed door de fabrikant en voordat ze uiteindelijk bij ons in de werkplaats komen.

Over autobanden

Bij personenwagens is het vooral van belang dat de band goed presteert op de weg. Bij het maken van deze banden wordt gelet op:

 • afvoer van regenwater
 • comfort
 • draagvermogen
 • geluid
 • rolweerstand
 • slijtvastigheid
 • stuureigenschappen
 • zelfreinigend vermogen van bijvoorbeeld modder en sneeuw

Bij Zuid West Banden hebben we een aantal grote merken in autobanden geschikt voor personenwagens.

Monteren van autobanden

Bij Zuid West Banden zorgen wij ervoor dat uw autobanden onder uw auto worden gemonteerd. Wij hebben geavanceerde apparatuur waarmee wij uw banden kunnen monteren en daarnaast 3D Hunter uitlijnapparatuur en een Hunter balanceer machine om u veilig de weg op te krijgen.

Advies is maatwerk

De mate waarop u op de weg zit is van belang bij het advies van banden, net als de afstanden die u aflegt en in welke weersomstandigheden. Iedere bestuurder is uniek en banden zijn daarin eigenlijk ook uniek en afgestemd op het weggebruik. Goed advies is daarom van groot belang en onze specialisten helpen u daarom graag!

Neem contact met ons op voor meer informatie of advies:
Klaaswaal: 0186-573300 Arie Krijgh
Noordwijkerhout: 0252-372377 Robert Groeneweg

ZWB-Arie-Krijgh

Arie Krijgh

Verkoop binnendienst auto, vrachtwagen
arie@zuidwestbanden.nl
0186 - 741 748

ZWB-Robert-Groeneweg

Robert Groeneweg

Werkplaatschef Noordwijkerhout
robert@zuidwestbanden.nl
0252 - 372 377

Zij adviseren u graag in welke band voor u het meest geschikt is voor uw auto of bestelwagen!

Wanneer heb je nieuwe banden nodig voor je auto?

Op nieuwe auto’s worden zomerbanden gemonteerd, dit is (vaak) standaard.  De banden die het beste passen bij uw rijgedrag, is iets wat voor onze bandenspecialisten eenvoudig is te bepalen. U doet er goed aan om in de winter uw zomerbanden te vervangen voor winterbanden. Rijdt u minder dan 20.000 kilometer per jaar en niet in extreme koude weersomstandigheden, dan zijn all season banden hoogstwaarschijnlijk prima. Rijdt u meer kilometers of vaak naar plekken waar de temperatuur een stuk lager ligt dan in Nederland, dan worden winterbanden en zomerbanden geadviseerd.

Bij de aanschaf van een tweedehandsauto is het altijd goed om de banden na te laten kijken, zo komt u niet voor onverwachte verrassingen en weet u of nieuwe banden nodig zijn. Waar u zelf al op kunt letten is het profiel van de band, zijn de banden glad of zit er nog genoeg profiel op de banden?

Moet uw huidige auto voor een APK-keuring en wilt u niet onnodig te veel betalen voor een bandenwissel bij de garage? Kom dan in de week vóór de APK-keuring langs bij Zuid West Banden en laat uw banden nakijken. Wij kijken of een bandenwissel nodig is en als dat nodig is, garanderen wij u dat een bandenwissel bij ons voordeliger is dan bij de garage waar uw APK-keuring wordt uitgevoerd.

Zuid West Banden

Zuid West Banden is de bandenspecialist voor grote banden, vrachtwagenbanden en personenwagenbanden. Een team van 20 specialisten staat voor u klaar in de werkplaats in Klaaswaal of Noordwijkerhout, of ze komen naar u toe op locatie.

De voordelen bij Zuid West Banden

 • Wij adviseren maatwerk;
 • Wij hebben een ruim assortiment aan zomerbanden, winterbanden en all season banden;
 • Hebben een ruim assortiment aan lichtmetalen velgen;
 • Een ruime opslag voor uw banden;
 • Wij hebben een team van ruim 20 specialisten;
 • 24/7 pechservice;
 • Montage en reparatie op locatie.