All season banden bij Zuid West Banden

02 mei 2022

Veilig de weg op, dat is wat wij bij Zuid West Banden belangrijk vinden. Een stap naar veilig rijden is wanneer de bandjes goed zijn. Bij veiligheid denken wij aan een goed profiel, een goede balans en een fijne band waar u voorlopig even mee vooruit kunt. De keuze in banden is enorm en daarom leggen wij u graag uit waarom all season banden voor u van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Wat zijn all season banden?

De naam zegt het eigenlijk al, all season banden zijn banden waar u in ieder seizoen veilig mee de weg op kunt. Ze worden ook wel vierseizoenenbanden genoemd. De band is een mix tussen winterbanden en zomerbanden en zorgen ervoor dat je zowel in de zomer, lente, herfst en winter veilig rijdt (mits u ook onderhoud aan uw banden pleegt en op juiste spanning rijdt).

U kunt voor all season banden kiezen wanneer u minder dan 20.000km per jaar rijdt en weinig tot nooit rijdt in bizarre winterse omstandigheden. Gaat u op wintersport, dan zijn winterbanden meer geschikt.

Grote merken

Wist u dat Vredestein de enige Nederlandse fabrikant is van all season banden? Alle all season banden worden dus in Nederland geproduceerd. De all season banden zijn veilige banden voor ieder seizoen. De Vredestein Quatrac is als beste beoordeeld bij een all season-bandentest en ook deze kunt u vinden bij Zuid West Banden.

Vredestein heeft een breed scala aan bandenmaten en modellen. Dit betekent dat er voor bijna elk type auto een geschikte all season band beschikbaar is. Wij kijken welke banden het meest geschikt zijn voor uw auto en geven advies.

Naast Vredestein banden hebben wij ook andere merken in all season banden: Bridgestone, Continental, Dunlop, Michelin, Toyo en Tyfoon.

Voordelen van all season banden

 1. Wisselen niet meer nodig
  All season banden kunnen het hele jaar blijven onder de auto blijven, wisselen is niet meer nodig.
 2. Lagere kosten
  Een investering in een extra set banden (of eventuele opslag) is niet nodig. U heeft 1 set banden.
 3. Ultieme veiligheid met ieder weertype*
  Of het nu koud (-1) is buiten of juist aangenaam warm, all season banden zijn de veiligste keuze.

*U kunt beter voor winterbanden kiezen wanneer u in landen rijdt waar de wintertemperatuur extreem laag is.

Regel uw all season banden bij Zuid West Banden

Heeft u zich verdiept in het aanschaffen van nieuwe banden voor uw auto of zijn ze aan vervanging toe? Wij adviseren u graag over welke auto band het meest geschikt is. Daarnaast zorgen wij dat de banden onder uw auto worden gemonteerd met geavanceerde apparatuur zodat u veilig op pad kunt in ieder seizoen.

Naast autobanden kunt u bij Zuid West Banden ook terecht voor lichtmetalen velgen van alle merken. Ook hebben we 3D Hunter uitlijnapparatuur en een Hunter balanceer machine om ieder onbalans probleem te verhelpen.

___

Neem contact met ons op voor meer informatie of advies:
Klaaswaal: 0186-573300 Arie Krijgh – arie@zuidwestbanden.nl
Noordwijkerhout: 0252-372377 Robert Groeneweg –  robert@zuidwestbanden.nl

Over autobanden in het algemeen

Autobanden zijn een hoogwaardig product waar veel aandacht aan wordt besteed voordat ze uiteindelijk onder een auto worden gemonteerd. Iedere band heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Bij personenwagens is het vooral van belang dat de banden goed presteren op de weg. Bij het maken van deze banden wordt gelet op:

 • afvoer van regenwater
 • comfort
 • draagvermogen
 • geluid
 • rolweerstand
 • slijtvastheid
 • stuureigenschappen
 • zelfreinigend vermogen van bijvoorbeeld modder en sneeuw

Bij Zuid West Banden hebben we een aantal grote merken in autobanden geschikt voor personenwagens. Bij een advies is het van belang dat we kijken naar uw persoonlijke situatie. Welke eigenschappen zijn belangrijk voor u als bestuurder. Komt u vaak in het buitenland waar andere weersomstandigheden zijn? Rijdt u veel kilometers? Dit alles kunt u bespreken met onze autobanden specialisten.

Over Zuid West Banden

Zuid West Banden is gevestigd in Klaaswaal (Hoeksche Waard) en in Noordwijkerhout (Bollenstreek). Al meer dan 30 jaar is Zuid West Banden specialist in grote banden voor trekkers, landbouw- en grondverzetmachines en leveren en monteren wij de beste band voor het voertuig.

Voor vrachtwagens en personenwagens biedt Zuid West Banden  wij alle services zoals montage, reparatie, balanceren, uitlijnen en pechservice.

Service staat voorop: met ruim 20 specialisten staat Zuid West Banden dagelijks voor u klaar.

Deel deze pagina