Ga veilig op reis, doe de zomerbanden check!

02 mei 2022

Zuid West Banden, uw autobandenspecialist in Klaaswaal (Hoeksche Waard) en Noordwijkerhout (Bollenstreek).

Op vakantie gaan komt ineens een stukje dichterbij. De zomervakantie begint al bijna en velen, ook wij, kunnen niet wachten om op reis te gaan met de auto, caravan, camper, tent of vouwwagen. Om veilig op weg te gaan doet u er goed aan te kijken naar de zomerbanden. Wij, bij Zuid West Banden, doen de zomerbanden check, zodat u veilig op vakantie kunt!

Vaak gaat u met het hele gezin op vakantie en worden er behoorlijk wat kilometers afgelegd. Het is dus belangrijk om verantwoord en veilig de weg op te gaan. Goede, veilige autobanden zijn van essentieel belang voor een goede wegligging, ook met een zwaarbeladen wagen, en dus veilige kilometers.

Met de zomerbandencheck worden de banden gecontroleerd zodat u veilig de weg op kunt in de zomer. En dat geldt dus niet alleen voor uw auto, maar ook voor de caravan, de aanhangwagen in welke vorm dan ook. En als u een camper hebt, ook dan! Veilige kilometers dus.

Kom naar Zuid West Banden voor de zomerbandencheck.

Voordat je met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk dat je autobanden perfect in orde zijn. De zomerbandencheck bij Zuid West Banden bestaat uit:

1. De juiste bandenspanning
Veiligheid en comfort tijdens het rijden naar de vakantiebestemming hangt ook af van de bandenspanning. Bij een te hoge of te lage bandenspanning kunnen banden sneller slijten en verbruikt u meer brandstof;

2. Beschadigingen
Zichtbare beschadigingen waardoor de kwaliteit van de band niet meer wordt gewaarborgd, denk aan droogtescheurtjes, bulten in de zijkant of misschien wel een scherp voorwerp.

3. Leeftijd van de banden
De leeftijd van de banden kan de veiligheid op de weg beïnvloeden. De levensduur van een zomerband ligt tussen de vijf en tien jaar;

4. Profiel check
De wettelijke profieldiepte voor zomerbanden is 1,6mm. Het advies is om uw band al te vervangen als het profiel onder de 2mm zit;

5. Reservewiel
Zorg voor een reservewiel zodat de zomerpret niet wordt bedorven door een kapotte autoband. Check deze ook voordat u op vakantie gaat op voldoende bandenspanning, profieldiepte en beschadigingen. In sommige landen is het zelfs verplicht om een reservewiel in de auto te hebben.

Zijn deze punten gecheckt en is alles goed, dan kunt u veilig op reis.

De zomerbandencheck bij Zuid West Banden is er voor auto’s, bestelwagens, aanhangwagens en campers. Kom vrijblijvend langsrijden om uw zomerbanden te laten checken. Alleen als er iets aan de hand is, wordt advies gegeven over eventueel reparatie of vervanging.

Wij wensen u een fijne en veilige vakantie!

Deel deze pagina