Nieuw: Michelin TrailXbib kipperband

02 mei 2022

Alle MICHELIN TRAILXBIB banden zijn gemaakt met de MICHELIN ULTRAFLEX technologie die, behalve een goede weerstand tegen beschadigingen, ook een homogene verdeling van de belasting over het gehele contactvlak van de band garandeert. Dit nieuwe aanbod van banden voor getrokken materieel biedt eindgebruikers de mogelijkheid om hun hele tractor / trailer combinatie te voorzien van MICHELIN ULTRAFLEX technologie VF banden: de AXIOBIB 2, XEOBIB en YIELDBIB voor de assen van de trekker, en de MICHELIN TRAILXBIB voor de assen het getrokken materieel. Zo kunnen ze de efficiƫntie van werkzaamheden gedurende de gehele gewascyclus optimaliseren.

Het gamma VF TrailXBib bestaat nu uit negen afmetingen, waarvan 7 nieuw.

De MICHELIN TRAILXBIB heeft vier belangrijke voordelen:

  • Hij profiteert van de VF-norm (Very High Flexion). Deze band kan, bij een gelijke spanning, een tot 40 % hoger gewicht dragen dan een standaard band.Omgekeerd kan hij, bij een gelijke belasting, rijden met een lagere bandenspanning zodat de bodem meer wordt ontzien. 
  • Het zelfreinigend vermogen van de band is vooral efficiĆ«nt op een modderachtige ondergrond. Daarmee wordt er, na afloop van het werk op het land, minder aarde achtergelaten op de wegen.
  • Het loopvlak heeft een centrale rib om te zorgen voor een regelmatig slijtagebeeld en een goed gedrag op de weg.
  • In het karkas is de MICHELIN ULTRAFLEX technologie toegepast. Daarmee is de band beter bestand tegen beschadigingen, met name bij het rijden met een lage spanning.

Deel deze pagina