NIEUWE graafmachineband: Alliance 399

02 april 2024

Niet-richtingsgebonden profiel zorgt voor tractie naar voren en naar achteren / Voor zowel op de weg als offroad / Robuuste constructie met stalen riemen / Samenstelling voor weerstand tegen insnijdingen en breuken / Brede voetafdruk beschermt de bodem / Lange levensduur

Yokohama-ATG (Y-ATG) introduceert de nieuwe Alliance 399, speciaal ontworpen voor graafmachines. Met zijn niet-directionele diagonale nokkenontwerp biedt deze band uitzonderlijke tractie in zowel voorwaartse als achterwaartse richting. Deze flexibiliteit garandeert maximale operationele efficiëntie, zowel op de weg als offroad. De Alliance 399, die is ontworpen om veelzijdigheid en betrouwbaarheid te leveren, is ideaal voor diverse industrieën, waaronder de bouw, landbouw, lokale overheden, bosbouw, mijnbouw en industriële sectoren. Hij wordt aanbevolen voor aannemers die compacte graafmachines gebruiken.

Stevige constructie

De Alliance 399 heeft een staalgordelconstructie en een speciale rubbersamenstelling van het loopvlak, wat zorgt voor stabiliteit en weerstand tegen insnijdingen, breuken en afscheuring. Deze eigenschappen resulteren in minimale stilstandtijden en een langere levensduur, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Aangevuld met een grote antislipdiepte, hoekige blokken en middenblokken met tie-bars levert deze band uitzonderlijke duurzaamheid en stabiliteit. De open schouders vergemakkelijken een effectieve zelfreiniging – een cruciaal voordeel voor graafmachines die op verschillende werkterreinen rijden.

De band heeft een brede voetafdruk en geeft prioriteit aan bodembescherming tijdens offroad graafwerkzaamheden. Vergeleken met dubbele banden die vaak gemonteerd worden, voorkomt het brede profiel het vastlopen van stenen, een veel voorkomend probleem. Deze tubeless band is verkrijgbaar in drie maten: 650/45-22,5, 600/50-22,5 en 600/40-22,5, met twee extra maten – 710/40-22,5 en 500/45-20 – momenteel in ontwikkeling.

Voordelen Alliance 399

  1. Stabiliteit: minimaliseert het risico van kantelen op oneffen terrein.
    2. Comfort voor bestuurders tijdens langeafstandsritten tussen werklocaties.
  2. Multifunctionaliteit: graafmachines gebruiken verschillende werktuigen, dus hebben ze banden nodig die zware lasten kunnen dragen en stabiel blijven bij allerlei klussen.
  3. Lage bodemdruk bij het werken op zachte of modderige grond. Het ontwerp van de band verlaagt de druk, waardoor wordt voorkomen dat de graafmachine vast komt te zitten en bodemverstoring wordt beperkt.
  4. Snel en veilig: geeft prioriteit aan snelle en veilige werkomstandigheden.

Over Yokohama-ATG

Yokohama-ATG (Y-ATG) is een wereldwijde marktleider wat betreft ontwerp, ontwikkeling, productie en marketing van commerciële banden voor verschillende toepassingen, waaronder landbouw, bosbouw, bouw, industrie, grondverzet, mijnbouw en havenwerkzaamheden. Met een uitgebreide portfolio gevestigde merken, zoals Alliance, Galaxy en Primex, biedt Y-ATG klanten banden van de hoogste kwaliteit, met de laagste eigendomskosten en het grootste gemak. Het uiteenlopende assortiment van Y- ATG bestaat uit ruim 3500 SKU’s, wat garandeert dat klanten de ideale banden kunnen vinden om te voldoen aan hun unieke vereisten voor zowel vervanging als OEM-oplossingen. Met een krachtig distributienetwerk garandeert Y-ATG tijdige distributie en service-ondersteuning in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Meer weten?

De specialisten van Zuid West Banden staan klaar om te assisteren bij het kiezen van de juiste bandenconfiguratie. Voor al uw vragen met betrekking tot het Alliance assortiment kunt u terecht bij onze verkoop binnendienst op +31 (0)186 – 573300.

Deel deze pagina