Zuid West Banden opent derde vestiging in Kapelle: ‘Dichter bij de klanten, dus nog betere service’.

24 april 2023

Bandenspecialist Zuid West Banden opent in het Zeeuwse Kapelle een nieuwe vestiging. Het is de derde locatie voor de bandenleverancier die ook in Klaaswaal en Noordwijkerhout te vinden is. De deuren van Bandenservice Zuid-West Zeeland openen op 1 mei aanstaande.

“Met deze nieuwe vestiging zitten we nog dichter bij onze klanten en kunnen we nog betere service bieden”, vertelt Marius Dorst, directeur van Zuid West Banden. “We kunnen nu heel centraal- Zeeland bedienen, inclusief Zeeuws-Vlaanderen, West-Brabant en een deel van België.”

Zuid West Banden is gespecialiseerd in banden voor tractoren, landbouw- en grondverzetmachines, vrachtwagens en luxe auto’s. Het bedrijf werd opgericht in 1987 in Klaaswaal en breidde in 2012 uit met een tweede vestiging in Noordwijkerhout. Nu volgt een derde vestiging in Kapelle. Dorst: “We zitten hier op kleigrond met veel akkerbouw, een echt landbouwgebied dus. De keuze voor de juiste banden is hier heel belangrijk. En om de bodem te ontzien en de banden minder snel te laten slijten, zijn ook de luchtdrukwisselsystemen die wij leveren hier onmisbaar.”

De nieuwe locatie wordt bemand door personeel dat de overstap maakt vanuit Klaaswaal. Dorst: “Het zijn allemaal ervaren bandenmonteurs die zelf in de buurt van Kapelle wonen. Zij kennen het gebied op hun duimpje en weten daardoor precies hoe ze het beste kunnen inspelen op de wensen van de klanten.”

Service op locatie

Net als op de andere twee locaties beschikt het team van Zuid West Banden in Kapelle over een ruime voorraad nieuwe en gebruikte banden en over mobiele werkplaatsen voor pechservice en service op locatie. Dorst: “We hebben hier twee volledig ingerichte service-vrachtwagens die uitgerust zijn met alle benodigde gereedschappen en materiaal. Alles wat in de werkplaats kan, kunnen we hiermee ook op locatie bij de klant uitvoeren. Dat doen we overdag, maar ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend. Zo kunnen we onze service 24 uur per dag, zeven dagen per week garanderen.”

Eigen import en dealerschappen

Zuid West Banden heeft een aantal rechtstreekse importschappen voor landbouw-, gazon- en industriebanden en is dealer van alle bekende bandenmerken, zoals Bridgestone, Vredestein, Alliance, BKT, Michelin, Trelleborg en Mitas. Hierdoor kan Zuid West Banden altijd voor de scherpste prijzen leveren.

Open dag

Onze deuren staan op vrijdag 26 mei a.s. open voor publiek tijdens onze open dag. Ontdek ons uitgebreide assortiment banden, leer meer over het belang van de juiste bandendruk en maak kennis met onze deskundige medewerkers. Een en ander natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Houd onze website in de gaten voor meer info.

Deel deze pagina