Zuid West Banden regio importeur van bandenmerk Alliance

16 juni 2023

Zuid West Banden is met ingang van april 2023 officieel importeur van het bandenmerk Alliance, een vooraanstaand merk op het gebied van banden voor landbouw, industrie, grondverzet en groenvoorziening. Het merk maakt deel uit van Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), de grootste fabrikant van landbouwbanden ter wereld.

Jaap Vollaard, mede-eigenaar Zuid West Banden: “Wij zien onze samenwerking met Alliance echt als een partnership voor de lange termijn. Wij geloven in hun visie. Sinds 2016 zijn we al importeur van Galaxy, ook een merk van YOHT. Het merk Alliance sluit hier goed op aan. Het heeft een grote bekendheid in de markt en een volledig aanbod in agro banden, ook in VF. Precies wat onze klanten op dit moment zoeken.”

OE Partner

Alliance heeft Zuid West Banden geselecteerd als één van de OE partners in de Benelux. Dit betekent dat wij in contact staan met fabrikanten en importeurs van trekkers, kippers, spuitmachines, compacte wielladers en mobiele graafmachines. Door onze rechtstreekse inkoop bij de fabrieken van Alliance in Israel en India kunnen wij een competitief aanbod maken. Met ons verdelerschap van Galaxy hebben we de afgelopen jaren ervaring opgedaan met homologatie, maatwerk wielen en just-in-time leveringen. Met het merk Alliance kunnen we deze OE activiteiten de komende jaren uitbreiden.

Luchtdrukwissel en VF banden

Sinds 2021 is Zuid West banden importeur van AgriBrink luchtdrukwissel systemen uit Canada. Inmiddels hebben we meer dan 200 systemen opgebouwd, in huis en via dealers. We kunnen klanten helpen met ons eigen ontwikkelde basissysteem, maar ook met een volledig Isobus aangestuurd systeem met externe compressor. We bouwen luchtdrukwissel zowel op trekkers, spuitmachines, kippers, mestverspreiders als balenpersen. Met het complete pakket van VF banden van Alliance kunnen we dit aanbod verder verbeteren.

Over Zuid West Banden

Zuid West Banden is al 35 jaar specialist in grote banden. Voor trekkers, landbouw- en grondverzetmachines adviseren en monteren wij de beste band voor uw machine. Naast onze importeurschappen zijn we dealer van alle vooraanstaande merken landbouwbanden. Dagelijks staat een ervaren team van 30 bandenspecialisten klaar. Wij bieden door zuidwest Nederland 24/7 mobiele service met onze 5 mobiele werkplaatsen. Onze vestigingen zijn in Klaaswaal, Noordwijkerhout en Kapelle. Want service, daar draait het om.

Deel deze pagina