Velgen bij Zuid West Banden

Voor banden en velgen gaat u naar Zuid West Banden in Klaaswaal (Hoeksche Waard) of Noordwijkerhout (Bollenstreek).

Optimale service voor veilige kilometers, ook voor uw auto of bestelauto.

"Omdat banden alleen niet genoeg is"

De velg is het metalen gestalte waar de band op wordt gemonteerd. Velgen horen op elke auto, ze zijn nodig en daarnaast kunnen ze veel invloed hebben over hoe de auto eruitziet, het oog wil tenslotte ook wat. Bij Zuid West Banden hebben we een zeer uitgebreid assortiment aan velgen van diverse merken. U krijgt bij ons niet alleen goede autobanden, maar ook velgen die perfect passen bij uw auto.

Welke velg mooi is onder uw auto, is echt een kwestie van smaak.  Welke velgen geschikt zijn voor uw auto, hangt af van verschillende factoren waaronder de bandenmaat en het type auto.

Via onderstaande links kunt u zelf kijken welke velgen geschikt zijn voor uw auto. U geeft uw merk auto aan, welk model en welk type auto u rijdt en hoeveel inch u nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een ruim assortiment aan (licht metalen) velgen te zien. De nummers van uw favoriete velgen kunt u doorgeven aan onze autobandenspecialisten, zodat zij kunnen kijken of deze echt geschikt zijn voor uw auto.

https://www.alcar.nl/3DKonfigurator/index.php?lcs=yjnpmoe7lq

https://www.ikzoekwielen.nl/wielen/

Velgen bij Zuid West Banden

Bij Zuid West Banden kunnen wij heel veel velgen leveren en monteren. Onze autobandenspecialist Arie Krijgh en Robert Groeneweg kunnen u adviseren over beste banden en velgen voor uw auto of bestelwagen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of advies:
Klaaswaal: 0186-573300 Arie Krijgh
Noordwijkerhout: 0252-372377 Robert Groeneweg

Zij zorgen ervoor dat u veilig de weg op kunt.

ZWB-Arie-Krijgh

Arie Krijgh

Verkoop binnendienst auto, vrachtwagen
arie@zuidwestbanden.nl
0186 - 741 748

ZWB-Robert-Groeneweg

Robert Groeneweg

Werkplaatschef Noordwijkerhout
robert@zuidwestbanden.nl
0252 - 372 377

Montage bij Zuid West Banden

Naast advies zorgen wij bij Zuid West Banden ook voor montage van uw velgen en banden. Wij kijken bij iedere bandenwissel de conditie van uw banden na en uiteraard ook uw velgen. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat uw banden bij ons worden opgeslagen.

Wij monteren met geavanceerde apparatuur en we hebben een 3D Hunter uitlijnapparaat en een Hunter balanceermachine om ieder onbalans probleem te verhelpen.

Wat is het verschil tussen stalen velgen en lichtmetalen velgen?

Lichtmetalen velgen hebben een grotere stijfheid in vergelijking met stalen velgen. Ze zijn hierdoor minder gevoelig voor trillingen en blijven beter in balans. Daarnaast is een lichtmetalen velg vormvast en zorgt dit betere rijeigenschappen op. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kun je kiezen voor lichtmetalen velgen of stalen velgen. Als je het liefst een velg met een draai design wilt, dan is een lichtmetalen velg ons advies. Wanneer je budget wat minder is, worden stalen velgen geadviseerd.

Kan ik ook alleen velgen bij Zuid West Banden kopen?

Ja, dat kan zeker! Wanneer u geen nieuwe banden nodig heeft, maar wel graag mooie nieuwe velgen onder uw auto of bestelauto wilt hebben, dan helpen we u ook graag. Bekijk ons assortiment aan velgen via deze link.

Welke velgen zijn het meest geschikt voor winterbanden?

Voor winterbanden maakt het niet uit of je deze combineert met stalen of lichtmetalen velgen. Zowel voor stalen- als lichtmetalen velgen zijn er voor- en nadelen.

Voordelen van stalen velgen bij winterbanden

Stalen velgen zijn beter bestand tegen winterse omstandigheden en beschadigen minder snel.

Voordelen van lichtmetalen velgen bij winterbanden

Speciaal voor de winter zijn ook lichtmetalen velgen ontwikkeld, denk hierbij aan 5-spaaks velgen en antracietkleurige lichtmetalen velgen. Deze maakt u makkelijker schoon en de antraciet versie oogt minder snel vies.

Is een extra set velgen essentieel bij winterbanden?

Nee, dat is zeker niet nodig. Maar, het maakt het wisselen van de banden wel makkelijker. Dit omdat wij de banden inclusief velgen opslaan. Nogmaals, het is geen verplichting.